研究業績

その他(2000~)

  1. 赤壁善彦, 書評「香料化学−におい分子が作るかおりの世界−」長谷川登志夫 著,コロナ社日本味と匂学会誌, 28 (2), 119 (2021, 11月)
  2. 赤壁善彦, 巻頭言「じんちょうげ」 大学生活で思うこと, におい・かおり環境学会誌,52 (5)265 (2021)
  3. 赤壁善彦, コラム:香りによる地方創生-維新の香りを全国へ-, 幻冬社ルネッサンスアカデミー, 7/6, 13, 27, 8/3 (2018)
  4. 赤壁善彦講義室の環境について環境保全, 33, 26-28, (2017, 12月)
  5. 赤壁善彦, 山口県オリジナル柑橘品種の精油成分の同定, 日本食品化学研究振興財団第15回研究成果報告書, 15, 171-173, 2010.
  6. Yosihiko AKAKABE, Yasuko YUUKI, and Noboru MURASE: Effects of irradiation on the carotenoid composition in Porphyra yezoensis, In “Proceedings of the 5th World Fisheries Congress”, 3g29, 2008.
  7. Yoshihiko AKAKABE, and Tadahiko KAJIWARA: Bioactive volatile compounds from marine algae: feeding attractants, In “Proceedings of the 19th International Seaweed Symposium”, 211-214, 2007.
  8. Takao KOEDUKA, Kenji MATSUI, Yosihiko AKAKABE, Tadahiko KAJIWARA: Molecular characterization of rice alpha-oxygenase: A comparison with mammalian prostaglandin H synthases, In “Proceedings of the 15t International Symposium on Plant Lipids”, pp 12-17, 2003.
  9. Yoshihiko AKAKABE, Kenji MATSUI, and Tadahiko KAJIWARA: Alpha-oxidation in marine algae, Proceedings of International Commemorative Symposium 70th Anniversary of the Japanese society of Fisheries Science, 1383-1385, 2002.